Курсы дизайна
Курсы программирования
Press "Enter" to skip to content

ДОМАШНІЙ ТОРТ З ВИШНЯМИ

ПРИГОТУВАННЯ

Розсипчасте пісочне тісто й ароматна вишнева начинка в поєднанні з незвичайною «конструкцією» цього торта  гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших кондитерських здібностей. Візьміть 1 кг вишні без кісточок і пересипте 150 г цукру, дайте постояти близько півгодини і злийте сік, що утворився.

   Для тіста візьміть:

  • 200 г сметани
  • 250 г масла
  • 450 г борошна
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача .

Розм’якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м’яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.

У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.

Написати коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *